Menu Bar

Duurzaamheid

DE STANDAARD VAN KEPRI

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij KEPRI. Onze collectie katoenen lakens en handdoeken wordt ethisch geproduceerd in India en Turkije. Ons linnen komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit België. Het hele productieproces en de collectie voldoet aan de strenge GOTS-normen, maar wat betekent dit nou precies?

INTERNATIONAAL KWALITEITSLABEL

Het GOTS-label is een internationaal label voor biologisch textiel, opgericht in 2002. Het garandeert dat de productie van textiel op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Het label is zelfs opgenomen in de Europese wetgeving en wordt beheerd door de Global Organic Textile Standard, een internationale organisatie bestaande uit vier leden die vroeger afzonderlijke labels voor biologisch textiel hadden.

Of een merk wel of niet het GOTS-label krijgt, wordt bepaald door onafhankelijke controleorganismen. Waarbij specifiek wordt gekeken naar de productie van textiel met natuurlijke vezels.

GOED VOOR HET MILIEU

Het GOTS-label is vooral een milieulabel en geeft aan dat de textielvezels die gebruikt zijn, afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Dit betekent dat bij de productie van het textiel geen schadelijke of kankerverwekkende stoffen zijn gebruikt. Daarnaast legt GOTS de verplichting op een duurzaamheidsplan te maken met aandacht voor water- en energieverbruik en afvalbeheer. Zo wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met de maximale emissienormen voor water bij productie van het textiel. Het eindproduct mag dan ook geen residuen van pesticiden of zware metalen zoals lood of cadmium bevatten. Ook genetisch gemodificeerde organismen mogen niet gebruikt worden.

GOED VOOR ELKAAR

GOTS is voor een deel ook een sociaal label. Zo wordt er ook gekeken naar de arbeidsomstandigheden binnen de textielverwerking. Deze criteria zijn gebaseerd op de ILO-Conventies en omvatten onder meer een verbod op dwangarbeid of gebonden arbeid, vakbondsvrijheid en recht op collectief overleg, veilige en hygiënische arbeidsomstandigheden, verbod op kinderarbeid, discriminatie, fysieke mishandeling of andere vormen van intimidatie. De lonen en aantal werkuren voldoen op zijn minst aan de nationale wettelijke vereisten, tenzij die hoger zijn de standaarden die vastgelegd zijn binnen de sector.

KEPRI is trots om het GOTS-label te mogen voeren. Zo helpen we samen om bij te dragen aan een meer duurzame wereld!

In Seine-et-Marne, Frankrijk wordt op kleine schaal biologische vlas verbouwd. Dit initiatief van een aantal boeren is uniek in de wereld.

TILBURG

We koesteren onze herinneringen aan een bijzonder verleden. Kepri is gevestigd in het hart van wat ooit een florerende wolstad was.

Ontdek de collectie van KEPRI

KEPRI helpt jou als liefhebber van kwaliteit en luxe van je slaap- en badkamer een persoonlijke retreat in eigen huis te maken.