Menu Bar

Groen: decoratief én functioneel

13 oktober 2018 By Natasja Admiraal Back to blog

We kunnen er niet meer omheen: planten zijn onmisbaar in een stijlvol ingericht interieur. Prachtig weelderig groen zorgt voor een levendige frisheid in de slaapkamer. En wat blijkt? Deze fraaie sfeermakers doen ook nog eens wonderen voor je nachtrust!

urban jungle

Haal de natuur naar binnen met tropische palmen, grote bananenplanten, cactussen en prachtige vetplanten. De botanische woontrend is je vast niet ontgaan en bij Kepri zijn we fan: het liefst halen we zoveel mogelijk planten in huis. Naast een fris opgemaakt bed met natuurlijke en zachte materialen dragen planten in hoge mate bij aan een fijne sfeer in de slaapkamer. Door de levendige groentinten geniet je meer van een optimale rust en een gezonde ambiance.

 

Kalmerende slaapkamerplanten

Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van planten in huis. Er zijn diverse planten die de lucht zuiveren, wat een gunstig effect heeft op de gezondheid. Een betere luchtkwaliteit in de slaapkamer zorgt ervoor dat je beter slaapt. En dat heeft weer tot gevolg dat je energiek wakker wordt en overdag productiever bent.

 

“Haal letterlijk groen in huis met zoveel mogelijk planten en natuurlijke materialen”

 

Daar komt bij dat we allemaal druk bezig zijn om steeds duurzamer te leven. We kiezen voor natuurlijke materialen en halen letterlijk groen in de vorm van zoveel mogelijk planten. Maar welke planten zijn nu bij uitstek geschikt voor de slaapkamer?

Groen, groener, groenst

De aloë vera kennen we als een geneeskrachtige wonderplant met een bewezen medicinale werking voor de huid. Deze tropische vetplant is niet alleen zeer decoratief, hij geeft daarnaast net als iedere plant zuurstof af. Precies wat we nodig hebben in de slaapkamer: dit helpt tegen slapeloosheid en een betere, diepere slaap. Extra fijn is dat de aloë vera erg makkelijk is in de verzorging, hij heeft namelijk weinig water nodig en wordt daarom ook wel de ‘onsterfelijke plant’ genoemd. Nog zo’n makkelijke jongen is de gouden pothos: een groene klimplant met mooie hartvormige bladeren, die het prima doet op donkere plaatsen zoals de slaapkamer.

Urban jungle

Het mooie aan de kleur groen is dat je verschillende tinten goed met elkaar kunt combineren. Bij Kepri hebben we niet één, maar twee groene dekbedovertrekken aan onze collectie toegevoegd: Urban Green en Basil Green. Door je favoriete planten te combineren met stijlvolle lakens creëer je een groene jungle in de slaapkamer.

“Bij Kepri hebben we niet één, maar twee groene sets aan onze collectie toegevoegd”

Heb je geen groene vingers? Een zakje met geurende gedroogde lavendel onder je kussen is ook slaapbevorderend. Lavendel is niet voor niets geliefd voor rustgevende en essentiële oliën: het werkt luchtzuiverend en ontspannend bij stress. Ontwaken met de geur van lavendelvelden in de Provence, do we need to say more?

Stylingtip:

Combineer je favoriete planten met mooie sfeerverlichting, botanisch behang en stijlvolle lakens voor een groene jungle.

 

 

 

 

 

mm
Natasja Admiraal

Natasja Admiraal is freelance journalist en schrijft over mode, interieur, kunst en lifestyle. Daarnaast is ze oprichter van online modelexicon mode ABC.

Wakker worden met Kepri

Een samengestelde collectie van prachtig duurzaam gemaakt linnen, biologische katoenen lakens en handdoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  1. facebook
  2. Instagram
  3. Pinterest