Menu Bar

KEPRI brengt exclusiviteit en duurzaamheid samen in biologische natuurproducten

12 maart 2021 By Bo Michelle van Bodegraven

Goed zorgen voor jezelf, je dierbaren en de planeet – met aandacht, warmte en liefde. Als we één ding belangrijk vinden, is dat het wel. En precies daarom kies je voor mooie, pure, natuurlijke en duurzame luxeproducten, ook voor je bed- en badkamer. KEPRI begrijpt dat als geen ander. Onze aanpak? We leggen het simpel uit, zodat je snel je bad of bed in kunt duiken.

1 Biologische landbouw
Nee, niet afhaken nu, want dit wordt juist razendinteressant. Kijk, de methoden om biologische katoen te verbouwen zijn ontwikkeld om zo min mogelijk impact te hebben op ons milieu. Prima, zeg je, maar hóe dan? Nou, doordat giftige pesticides en kunstmest verboden zijn en ook geen gebruik wordt gemaakt van genetisch gemanipuleerd zaad, zijn biologische teeltmethoden beter voor de omgeving. Ze dragen namelijk bij aan een betere bodemkwaliteit en een efficiënte waterhuishouding, en zorgen daarmee voor de handhaving van een gezond en natuurlijk evenwicht op de katoenakkers. Makes sense, hè?

2 Global Organic Textile Standard
Door naar punt twee: de Global Organic Textile Standard, oftewel GOTS. Dat is hét keurmerk voor biologische textiel. En laten alle KEPRI-producten dat label nou (met trots!) dragen. Elke stap in de keten wordt onafhankelijk gecertificeerd en is traceerbaar via het online GOTS-systeem. GOTS garandeert daarmee dus een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie van textiel. En dat voelt goed, voor jou en de planeet.

3 Exclusiviteit en duurzaamheid komen samen
Klinkt mooi, maar what’s in it for you? Nou, bij KEPRI vind je de exclusiviteit van de beste biologische katoen terug in de kwaliteit en duurzaamheid van de producten. En dat is hélemaal bijzonder als je bedenkt dat minder dan 1% van alle katoen die in de wereld verbouwd wordt biologisch is.

Avatar
Bo Michelle van Bodegraven

Bo Michelle van Bodegraven is freelance content creative en heeft een voorliefde voor mode en lifestyle

Ontdek de collectie van KEPRI

KEPRI helpt jou als liefhebber van kwaliteit en luxe van je slaap- en badkamer een persoonlijke retreat in eigen huis te maken.