Chat with us, powered by LiveChat Kepri Cotton x Hartstichting - Kepri Cotton
Menu Bar

Kepri Cotton x Hartstichting

6 april 2020 By Bieke van Orthen Back to blog

Goed kunnen slapen is niet alleen fijn om je dag fris te beginnen, maar het is ook ontzettend belangrijk voor het welzijn van je lichaam. Elke dag gezond weer op. Bij Kepri dragen we met onze producten graag bij aan een goede nachtrust en samen met de Hartstichting zetten we ons in voor een gezonde levensstijl.

SLAAPDUUR EN -KWALITEIT

Goede en gezonde slaap heeft te maken met zowel de kwantiteit als de kwaliteit van slaap. Vaak wordt gezegd dat we zo’n derde van ons leven slapen. En dat klopt wel zo’n beetje. Een gemiddelde van 8 uur wordt door de National Sleep Foundation (NSF) aanbevolen. Zij kwalificeren die 8 uur als gezonde slaapduur. De behoefte aan het aantal uren slaap is natuurlijk voor iedereen anders, maar 8 uur per etmaal wordt beschouwd als indicator om je overdag lichamelijk en emotioneel uitgerust te voelen.

Dezelfde National Sleep Foundation zegt ook iets over slaapkwaliteit. In de kern heeft het ermee te maken hoe je je slaap hebt ervaren. Of je voldoende bent uitgerust en je tevreden bent met hoe je geslapen hebt. Zij pleiten ervoor om te zorgen voor een goede slaapplaats.

“Want vergis je niet, ook je lakens zijn van invloed op je welverdiende en gezonde nachtrust.”

EEN GEZOND BED

Natuurlijk heb je aandacht voor je slaapkamer. Je zorgt ervoor dat je je er comfortabel, vertrouwd en veilig voelt. ’s-Nachts is het er liefst rustig en donker. Alle aandacht gaat daarbij uit naar je gezonde bed. Het met zorg uitgekozen matras en jouw allerlekkerste dekbed verdienen het om met fris gewassen en gestreken lakens van Kepri opgedekt te worden. Want vergis je niet, ook je lakens zijn van invloed op je welverdiende en gezonde

PUUR NATUUR

De katoen- en linnenvezels waarvan Kepri lakens zijn gemaakt, worden organisch en duurzaam geteeld. Met oog voor mens en milieu. Zo hechten wij er waarde aan dat al onze producten gecertificeerd zijn met het GOTS label.

“Zo hechten wij er waarde aan dat al onze producten gecertificeerd zijn met het GOTS label.”

We streven een maximale reductie in de uitstoot van CO2 en stikstof na door lakens te maken op de locatie waar de vezel groeit en geoogst wordt. Dus zonder onnodig gesleep met grondstoffen over de hele wereld. En dat is een geruststellende gedachte.

HART VOOR DE ZAAK

Kepri Cotton levert een bescheiden bijdrage aan het onderzoekswerk van de Hartstichting als partner van “Hart voor de Zaak”. Daarmee staan we samen we voor een gezonde levensstijl.


mm
Bieke van Orthen

Oprichter van BEEX Branding, een full-service marketing- en contentbureau met een voorliefde voor mode-, food- en lifestylemerken.

Wakker worden met Kepri

Een samengestelde collectie van prachtig duurzaam gemaakt linnen, biologische katoenen lakens en handdoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  1. facebook
  2. Instagram
  3. Pinterest