Chat with us, powered by LiveChat Kleuren om bij weg te dromen - Kepri Cotton
Menu Bar

Kleuren om bij weg te dromen

26 maart 2020 By Bieke van Orthen Back to blog

Bij het inrichten van je slaapkamer denk je er misschien niet zo snel aan; het effect van de kleuren die je gebruikt. Maar wat als we dit allemaal wél eens zouden doen? Zoals je misschien hebt gezien in onze collecties houden wij van kleuren en een goede nachtrust.

Bij het inrichten van je slaapkamer denk je er misschien niet zo snel aan; het effect van de kleuren die je gebruikt. Maar wat als we dit allemaal wél eens zouden doen? Zoals je misschien hebt gezien in onze collecties houden wij van kleuren en dit ook omdat we weten dat het onderdeel kan zijn van een goede nachtrust. Hoe goed je in slaap valt en met welk humeur je weer wakker wordt, kan afhangen van het kleurgebruik in je slaapkamer.

 

 

Een bekende hotelketen* heeft hier onlangs een onderzoek naar gedaan. Ze vergeleken de kleur van de muren in de slaapkamer met de kwaliteit en kwantiteit van de nachtrust van meer dan 2000 gezinnen. Uit het onderzoek is gebleken dat bij gebruik van de volgende vijf kleuren, je het beste slaapt:

Blauw

Zachte blauwtinten zijn rustgevend en zorgen voor een gevoel van kalmte. Blauw is met deze eigenschappen de beste kleur om mee in slaap te vallen. Kies enkel voor zachte blauwtinten en geen felle blauwtinten; deze kunnen namelijk te veel prikkels geven en het tegenovergestelde effect creëren. Je kunt nu natuurlijk al de muren van je slaapkamer blauw gaan verven, maar een aantal blauwe accessoires in je slaapkamer doen ook al wonderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuke stoel, een paar kussens of een van de katoenen dekbedovertrekken van Kepri. Je hebt hierin de keuze uit drie verschillende tinten blauw; Stone Blue, Faded Denim en Sky Light. Door te combineren met kleur creëer je een oase van rust in je slaapkamer.

Geel

Je zult het niet snel zeggen, maar toch hoort ook geel bij deze top vijf. Geel zorgt voor een warm gevoel en voor geruststelling. De kleur geel stimuleert je zenuwstelsel en zal ervoor zorgen dat je vrolijk wakker wordt. Met een lichte geel tint op de muren in combinatie met gele accessoires en beddengoed in geeltinten geef je je slaapkamer een frisse look en word je elke ochtend uitgerust wakker. Kies ook bij geel niet voor felle tinten, deze zullen juist zorgen voor teveel energie wanneer je in slaap probeert te komen.

Oranje

Een andere optie voor een warme kleur, is oranje. Oranje zorgt voor een sfeervol en gezellig gevoel maar brengt daarnaast ook een gevoel van rust mee in je slaapkamer. Ook wordt gezegd dat deze kleur helpt bij je spijsvertering en tegen een drukke maag waardoor je met oranje makkelijker in slaap valt. Kies hierbij voor een warme tint oranje en combineer dit met bijvoorbeeld gele accessoires. Je zult iedere ochtend vrolijk je bed uit stappen.

Groen

Doordat groen een natuurlijke kleur is zorgt het voor een gevoel van rust en ontspanning. Perfect voor in de slaapkamer dus! Door verschillende tinten groen te combineren met natuurlijke materialen en planten creëer je een frisse en gezonde sfeer. Lees hiervoor ook onze vorige blog over de toevoeging van planten in je slaapkamer. Maar ook bij Kepri houden we van groen! Kies als toevoeging aan je natuurlijke slaapkamer bijvoorbeeld voor een percale katoen dekbedovertrek in de kleur Basil Green of één van onze bestsellers; het satijn katoenen dekbedovertrek in Urban Green.

Zand

Ook zandkleuren zijn een ideale toevoeging voor wanneer jij op zoek bent naar een wat natuurlijkere look in je slaapkamer. Zandkleuren zorgen voor kalmte en een knusse sfeer. Gebruik donkere en lichtere tinten naast elkaar en combineer dit met houten meubels en zacht beddengoed. Bij Kepri houden we van natuurlijke en organische producten en hierin hebben we genoeg mogelijkheden binnen deze kleurencombinatie. Kies bijvoorbeeld ons Belgisch Linnen in Pure Ash of Natural Flax en combineer dit met een linnen hoeslaken in Pearl White. Geloof ons, zo zacht heb je nog nooit geslapen!

Natuurlijk is met enkel een goede kleurkeuze van je beddengoed je slapeloosheid niet direct verholpen maar het zal zeker een eerste stap zijn in de goede richting. * Onderzoek van Travellodge

 

mm
Bieke van Orthen

Oprichter van BEEX Branding, een full-service marketing- en contentbureau met een voorliefde voor mode-, food- en lifestylemerken.

Wakker worden met Kepri

Een samengestelde collectie van prachtig duurzaam gemaakt linnen, biologische katoenen lakens en handdoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  1. facebook
  2. Instagram
  3. Pinterest