Chat with us, powered by LiveChat Makers van tijdloos bedlinnen - Kepri Cotton
Menu Bar

Makers van tijdloos bedlinnen

15 oktober 2018 By Natasja Admiraal Back to blog

Wij zijn Kepri! Makers van het allerfijnste duurzame en tijdloze bedlinnen. Liefhebbers van mode, interieur, reizen en inspirerende hotels. Stoffenjunkies. Graag nemen we je mee in onze wereld en vertellen we hoe en vooral waarom wij dit avontuur zijn gestart.

We leven in een wegwerpmaatschappij: kopen, gebruiken, weggooien en weer opnieuw beginnen is het mantra. Bij Kepri zijn we ervan overtuigd dat dit anders kan. Sterker nog: anders móet. Daarom willen wij pertinent geen deel uitmaken van één van de meest vervuilende industrieën ter wereld.

Weg met wegwerp

Niet dat we nu allemaal driftig moeten gaan ontspullen – zo ver willen we beslist niet gaan. Net als jij houden wij van mooie dingen. Een goed boek, die luxe hotelsuite, souvenirs van verre reizen. Er is niets mis mee om te zwichten voor dat geweldige paar schoenen in de etalage van je favoriete boetiek. Wij zeggen daarom: laten we wegwerpartikelen vervangen voor duurzame producten. Producten die met vakmanschap zijn gemaakt, van kwalitatief hoogwaardige materialen. Tijdloze items, gemaakt om jarenlang plezier van te hebben. Bedlinnen dat zachter dan zacht is, waardoor je bed met afstand de fijnste plek wordt van het hele huis.

Hallo knisperende lakens

Weet je nog, die kraak frisse lakens van grootmoeders kwaliteit? Waar vind je die tegenwoordig nog? Wij hebben ons suf gezocht, maar zijn ze nergens tegengekomen voor een toegankelijke prijs. En dus besloten we om die zachter dan zachte lakens zélf te gaan maken. Onze aanpak is simpel: kwaliteit staat op nummer één. Als door de wol geverfde textielondernemers hebben wij heel wat stoffen door onze vingers laten gaan.

“Zachter dan zachte lakens maken je bed met afstand de fijnste plek van het huis”

In de loop der jaren leer je feilloos het verschil te voelen tussen een middelmatige en een superieure kwaliteit. Met Kepri willen we het verschil maken. En dus nemen we met minder geen genoegen.

Made in India

Toen aan de keukentafel het idee ontstond voor Kepri, stelden we dan ook een belangrijke voorwaarde: onze lakens moesten van biologische katoen zijn. Niet zomaar biologische katoen, maar met extra lange vezels voor die kwalitatieve, tijdloze uitstraling. En, niet in de laatste plaats: ethisch geproduceerd. Na uitgebreid onderzoek ontdekten we dat India hoog scoort op het gebied van duurzaamheid. Nieuwsgierig togen we er in april dit jaar heen om zelf een kijkje te nemen op de katoenvelden. Tijdens ons bezoek werden we blij verrast door de uitstekend georganiseerde textielfabrieken, waar people en planet speerpunten zijn. We hebben geen moment getwijfeld om met deze producenten in zee te gaan.

 

Op maat gemaakt

Overtuigd van de zuivere kwaliteit van de biologische katoen uit India, wachtte ons bij terugkomst de volgende uitdaging. Het ontwerpen van de perfecte lakens.

“Het ingetogen kleurenpalet biedt de mogelijkheid om vrij te mixen en matchen”

We hebben veel tijd gestoken in de ontwikkeling van onze hoogwaardige producten en zijn kritisch. Kepri lakens zijn verkrijgbaar in vele maten, zodat je altijd verzekerd bent van een perfecte pasvorm. Door de tijdloze vormgeving passen onze lakens in elk interieur en het ingetogen kleurenpalet biedt de mogelijkheid om vrij te mixen en matchen. Sfeer in de slaapkamer creëer je bij uitstek met mooi bedlinnen en we durven zelfs te stellen dat je er ook beter van gaat slapen!

 

mm
Natasja Admiraal

Natasja Admiraal is freelance journalist en schrijft over mode, interieur, kunst en lifestyle. Daarnaast is ze oprichter van online modelexicon mode ABC.

Wakker worden met Kepri

Een samengestelde collectie van prachtig duurzaam gemaakt linnen, biologische katoenen lakens en handdoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  1. facebook
  2. Instagram
  3. Pinterest