Menu Bar

Craftmanship

ODE AAN VAKMANSCHAP

Vakmanschap staat hoog in het vaandel bij Kepri. We maken uitsluitend gebruik van extra lange katoenvezels die biologisch worden geteeld. Van deze lange katoenvezels worden zeer fijne draden gesponnen, waaraan onze lakens en handdoeken hun zachtheid en souplesse danken. De zuivere en duurzame collectie linnen beddenlakens worden geproduceerd van het exclusief geteelde vlas uit Seine-et-Marne.

LIEFDE VOOR DUURZAAMHEID

Echt lekker slapen, dat kan in onze ogen alleen als we op een duurzame manier produceren met oog voor mens en milieu. De Kepri-collectie katoenen lakens en handdoeken wordt ethisch geproduceerd in India en Turkije, terwijl ons linnen, haast vanzelfsprekend, uit België komt. Wij streven duurzaamheid na in het gehele productieproces en onze gehele collectie voldoet aan de strenge GOTS-normen. Global Organic Textile Standard is hét toonaangevende keurmerk voor biologische textielproducten.

PERFECTE PASVORM

Onze producten zijn verkrijgbaar in vele maten zodat je altijd verzekerd bent van een perfecte pasvorm. Bij Kepri geen one-size-fits-all, maar dekbedovertrekken van 200 cm of 220 cm lengte. Je dons blijft optimaal op zijn plaats in het overtrek, zeker ook vanwege de flessenhals afwerking aan de onderzijde.

ONZE NAAM

Kepri (Chepri-Khepri~) is de Egyptische God van de opkomende zon, de dageraad.

"Wanneer ik in deze lakens slaap, sta ik ’s ochtends fris, vol energie en positieve gedachten op. Ze voelen als een zachte, warme omhelzing."

EXTRA LANGE VEZELS

Bij Kepri maken we gebruik van biologische katoen met een extra lange vezel. Van deze vezels worden fijne, dunne garens gesponnen. Garens van lange vezels pillen minder en zijn zachter.

2-DRAADS

Door twee fijne ééndraads garens tegen elkaar aan te draaien ontstaat een nieuw tweedraads garen. Lakens uit tweedraads garen zijn sterker en gaan veel langer mee.

KATOEN WEEFSELS

Onze katoenkwaliteiten Satijn en Percale worden gemaakt van dezelfde tweedraads garens. Door de verschillende weefmethoden ontstaan de specifieke eigenschappen van Percale en Satijn.

Best. Fair. Linens.

Wakker worden in stijl, met een ultiem gevoel van luxe en comfort. Ontdek onze superieure, tijdloze bedlinnens en handdoeken. 100% Organic. Altijd met respect geproduceerd en eerlijk geprijsd.

Keep Kepri close for the latest news

  1. facebook
  2. Instagram
  3. Pinterest
0