Menu Bar

Passie voor linnen

13 augustus 2019 By Bo Michelle van Bodegraven Back to blog

Reeds eeuwen is linnen een uitzonderlijk weefsel met bijzondere eigenschappen. Het natuurlijke comfort en de duurzaamheid, de uitstraling en elegantie van linnen zorgen dat dit de ideale materie is voor smaakvolle – en eigentijdse producten.

Reeds eeuwen is linnen een uitzonderlijk weefsel met bijzondere eigenschappen. Het natuurlijke comfort en de duurzaamheid, de uitstraling en elegantie van linnen zorgen dat dit de ideale materie is voor smaakvolle – en eigentijdse producten.

Organic

Tegenwoordig neigen we steeds meer naar ethiek -natuurlijke producten die wezenlijker zijn-, verantwoordelijkheid en een intelligente manier van omgaan met onze grondstoffen. Linnen is interessant omdat het veel van die waarden bezit. Vlas, de grondstof voor linnen, is de enige natuurlijke vezel die nog op grote schaal in West-Europa verbouwd wordt. Het beste vlas groeit in de regio tussen het Franse Caen en Amsterdam. Hier zijn het matige klimaat en de bodemkwaliteit het meest geschikt. Deze beste vlasplanten worden nog interessanter wanneer ze organisch/biologisch worden verbouwd zonder kunstmest en pesticiden en met minder gebruik van water en energie. Bovendien worden vlas-planten in hun geheel gebruikt, zonder restafval en zijn producten die hiervan gemaakt zijn volledig biologisch afbreekbaar of recyclebaar. Dit maakt linnen stoffen bijzonder duurzaam.

Elegant en stoer

De voordelen van linnen zijn legio: Duurzaam en comfortabel: Linnen is fris, schoon, heeft een rijke textuur en voelt prettig om aan te raken. Het is zacht, maar sterk en heeft een lange levensduur; hoe vaker je het gebruikt, des te zachter en sterker het wordt. Ideaal bij zowel warm als koud weer: Linnen creëert een gevoel van frisheid bij warm weer en comfortabele warmte in de winter. Dit komt door de hoge thermische isolerende eigenschappen van het linnen.

“Het is zacht, maar sterk en heeft een lange levensduur; hoe vaker je het gebruikt, des te zachter en sterker het wordt”

Wat wij van Kepri erg belangrijk vinden is het hoge slaapcomfort van linnen. Onderzoekers ontdekten dat men sneller in slaap valt, dieper slaapt en met een beter gevoel wakker wordt. Linnen helpt daadwerkelijk bij het herstel van het lichaam doordat het harmoniseert met de lichaamscellen.

Wij zijn trots op het bedlinnen dat we in onze Kepri collectie voeren. Niet alleen omdat het een lokaal en 100% organisch product is, maar het heeft ook nog het predicaat Belgian Linen. Dit kwaliteitslabel is een internationaal geregistreerd merk en Belgisch linnen is alom bekend als het beste linnen ter wereld. Deze reputatie is gebaseerd op jarenlange kennis, lokale ervaring en traditioneel vakmanschap. Het Belgian Linen label is exclusief beschikbaar voor linnen stoffen die uitsluitend in België geweven zijn en die tenminste 85% (in gewicht) natuurlijk vlas van EU-origine bevatten. Ons bedlinnen is dus het neusje van de zalm in de linnenwereld, geproduceerd in drie natuurlijke kleurtinten en bovendien van tevoren gewassen waardoor het extra zacht is.

“Zowat een derde van ons bestaan wordt slapend doorgebracht. Alle reden dus om ervoor te zorgen dat je je behaaglijk voelt in bed.”

Linnen moet je ervaren. De look en feel is elegant en luxe maar tegelijkertijd ook stoer en boven alles comfortabel. Wie eenmaal in linnen geslapen heeft, beseft dat er nauwelijks een weg terug is naar andere stoffen. Zo ontstaat een passie voor linnen. Zowat een derde van ons bestaan wordt slapend doorgebracht. Alle reden dus om ervoor te zorgen dat je je behaaglijk voelt in bed. Een investering in linnen is een investering in de kwaliteit van het leven.

mm
Bo Michelle van Bodegraven

Bo Michelle van Bodegraven is freelance content creative en heeft een voorliefde voor mode en lifestyle

Wakker worden met Kepri

Een samengestelde collectie van prachtig duurzaam gemaakt linnen, biologische katoenen lakens en handdoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

  1. facebook
  2. Instagram
  3. Pinterest